Varukorg  

Inga produkter

Frakt 0 kr
Moms 0 kr
Totalt 0 kr

Priser inkl. moms

Varukorg Till kassa

Gilla oss på Facebook

 

Hur man äter rysk kaviar


 

EN REN HÄLSOBOMB
I Europa anses Rysk kaviar vara en väldigt sällsynt och dyr delikatess medans i Ryssland är det ett helt vanligt fenomen sedan Tsarens tider. Kaviarens kostsamma priser kan motiveras för sin sofistikerade smak och dess helande egenskaper som är kända över hela världen. När vi säger att Rysk kaviar har helande egenskaper så är det alldeles riktigt att svart Rysk kaviar innehåller många livsviktiga ämnen som lysin, serin, magnesium, järn, mineraler, kalium, forsfor och en stor uppsättning av aminosyror, inklusive asparaginsyra och glutaminsyra och ett stort antal andra vitaminer.  

Sammantaget så hjälper dessa viktiga ämnen vår kropp att bilda nya kroppsvävnader, att stärka immunförsvaret, förbättra ämnesomsättningen, hudens struktur, neuromuskulär interaktion, kalksättningen, proteinsyntesen, stärka benstommen, att stabilisera hormonsystemet, leverns funktion, cellernas funktion, matsmältningen, hjälper även till att motverka cancer.

SERVERING

 SERVERING ENLIGT RYSKA TRADITIONER

Enligt ryska traditioner, serveras kaviar på i en porslins- eller glasskål utan is. Ostronskal är också en serveringsfavorit. Därifrån tar man portioner med silver eller guldpläterade skedar. Anledningen till att man använde silver eller guldskedar är att i Ryssland är det vanligt att varje familj har ett set av sådana hemma, därför använde man det man hade tillgång till. Om man serverade kaviar, så var det aldrig i små portioner utan i rikliga mängder, därför brydde man sig inte om att göra en ritual av förtäringen, kaviaren ansågs bara vara en lite festligare maträtt än vad man åt annars dagligen. Så om du vill servera på ett Ryskt sätt, ska du servera mycket och utan några konstigheter. Att utbringa en skål för välfärden är förträffligt.

SERVERING ENLIGT EUROPEISKA TRADITIONER

Ritualen kring serveringen av Rysk kaviar enligt Europeiska traditioner är näst intill religiös. Detta beror på att den exklusiva Ryska romen aldrig har varit tillgänglig i Europa för vanliga medborgare som till exempel i Ryssland.

Enligt den europeiska traditionen brukar man servera kavia
ren i särskilda behållare, som ligger i en vas med krossad is. Vissa speciella kaviarskålar är gjorda av pärlemor. Har man inte bestick av silver eller guld ska man inte använda sig av metallskedar överhuvudtaget, utan av pärlemorskedar. Pärlemor anses vara det mest ädla och mest rekommenderade sättet att äta kaviar på, eftersom smaken inte förstörs av den kalla metalliska smaken. 

För att skölja ner den ryska delikatessen rekommenderas endast välkyld Rysk vodka, men eftersom man inte har riktig rysk vodka i Europa så funkar det även med torrt champagne eller torra vita viner.

GENERELLT

Hursomhelst, så ska man äta all kaviar, svart eller röd, kyld med skedar och inget bröd. Det sista villkoret är nödvändigt eftersom den traditionella kaviarsmörgåsen fråntar kaviarens sanna smak, och dessutom är det svårare för kroppen att inta det näring och nyttiga fetter som finns i kaviaren om man blandar det med bröd. 

Den vanliga ryska traditionen att dricka vodka med kaviarsmörgåsar och smör betraktas som barbarisk av de västländska finsmakarna. Ryssarna dock, som är så vana vid smaken, och som har ätit rysk kaviar i århundraden - förstår inte hur man kan dricka champagne till kaviaren eller ännu värre vin, och anser det vara missbruk av kaviar och kulinarisk pervesion.


Innan du provar den ryska kaviaren eller vilken kaviar sort som helst i princip, måste du kyla ner delikatessen i ca 10-15 om inte mer.

Det dyraste sättet att servera kaviar anses vara på ostron.